zondag 6 april 2014

Blij zijn met falen

De tijd naar Pasen toe vind ik een fijne tijd. Natuurlijk omdat we zo duidelijk erbij stilstaan, zoals één van mijn kinderen het vandaag verwoordde, dat de Heere Jezus stierf voor onze, jouw en mijn zonden. Daarnaast ook door Zijn lijden. Het zet mijn beperkte lijden in Zijn perspectief. Het troost en bemoedigd mij hoeveel Hij heeft geleden om ons vergeving te kunnen geven. Zoveel dat mijn lijden daarbij ver achter blijft en eigenlijk (natuurlijk) ook niet te vergelijken is. 


Zijn lijden bemoedigd mij meer dan een ander zijn of haar ervaringsverhaal vertelt of een bemoedigend woord mij kan geven. Het "eigen lijden" wordt zo klein, van geen betekenis en dat is dan geen verstandelijk beredeneren meer, maar een voelen in mijn hart.


Dit perspectief geeft me een dankbaar hart. Zo vaak ben ik aan het door- denken, mezelf klem aan het zetten met oude gedachten. Oude zwakheden, twijfels en gedachten vallen me aan, maar het eenvoudig overgeven aan God mijn Vader maakt me weer opnieuw Zijn kind. Het leert me niet zelf te beredeneren, omdat ik dan te veel op mezelf zie en te weinig op Hem. Groot is Zijn trouw!

Als bevestiging hierop las ik laatst in de "Tear kalender" dat we blij moeten zijn met onze tekortkomingen. En waarom? 
Omdat het ons helpt steeds weer opnieuw te beseffen dat we mens zijn en het van God moeten verwachten. Zijn genade wordt er groter door. En dat besef... geeft feest! 


"Een feest van genade!"
4 opmerkingen:

 1. Heel mooi! En daarop een aanvulling: Geduld is de rode loper waarover Gods genade naar ons toe komt. Hij heeft alleen maar geduld met je ( 2 Petrus 3:9 ) En als God geduld met jou heeft, kun je dan ook anderen niet wat geduld meegeven? natuurlijk kan dat. Want boven alles geldt dit: Liefde is geduldig. ( Max Lucado).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een feest van genade. Bemoedigend te lezen dat het lijden van Christus je over je eigen lijden heen tilt. Eens kreeg ik te horen in een Bijbelstudie dat niet mijn geloof doorslaggevend is maar dat het geloof van Christus alles bewerkt heeft. Hij heeft nooit gefaald. Hij heeft alles volbracht. In Hem ben ik gezegend. Dat is iets waar ik regelmatig kracht uit put als ik weer eens de mist in ben gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lovely post, i saw you thrue other bloggers...thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat je deze blog weer oppikt en verder schrijft. Het raakt me.

  BeantwoordenVerwijderen